Our future
is in your
hands.
Make it real
Chosen be people, packaged by nature

Elopak werd in 1957 opgericht in Noorwegen en is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van duurzame verpakkingen en afvulapparatuur. Wij produceren kartonnen verpakkingen voor melk en sap, maar ook non-food vloeistoffen zoals wasmiddel en zeep. De iconische Pure-Pak® verpakking is een natuurlijke keuze en is bedoeld om het product van de klant ongewijzigd en de wereld ongeschonden te laten.


Een team van maar liefst 2,700 mensen over de hele wereld laat zich leiden door onze visie: "Chosen by people, packaged by nature." Onze medewerkers dragen de beloften Empower, Unite en Accelerate van ons bedrijf uit. Ze maken duurzame verpakkingen die een tastbare impact hebben op de consumptie door eindgebruikers. Over de grenzen slaan we de handen ineen om een natuurlijk en handig alternatief te leveren voor plastic flessen.


Elopak werd in 2021 genoteerd aan de handelsbeurs van Oslo (Oslo Børs). We verkopen meer dan 14 miljard kartonnen verpakkingen per jaar in meer dan 70 landen. Duurzaamheid staat bij ons centraal bij alles wat we doen. We zijn dan ook een trotse deelnemer aan het Global Compact van de VN en sinds 2016 zijn we klimaatneutraal. Ga voor meer informatie naarwww.elopak.com of volg en @Elopak op LinkedIn.

Electrical Technician

Electrical Technician
Op onze kleinschalige Coating Plant in Terneuzen in Zeeland hebben we ruimte voor een handige techneut. Naast onderhoud en het oplossen van storingen, begeleid je projecten en onderaannemers.

Of je nu onderhoudsmonteur, electrical engineer, electrician, maintenance engineer of eenvoudig gezegd elektromonteur bent: dit kan wel eens jouw nieuwe job zijn.

Waarom deze functie interessant is? Aangezien we kartonnen drankverpakkingen maken, werk je in een schone en opgeruimde werkomgeving. We werken met geavanceerde systemen waaronder PLC’s van Siemens. Dagelijks leer je bij doordat iedere storing anders en vaak ook nieuw is. Op de plant werken 110 medewerkers, wat maakt dat we elkaar goed kennen en op elkaar zijn ingespeeld.

“Iedere dag leer ik wat nieuws. Als er bijvoorbeeld een fout in een PLC-systeem zit, dan is dat heel intensief. Het is net een puzzel, je moet uitvogelen waar de storing zit.”— Sinan

Hoe jij bijdraagt in je rol

Je collega’s in de productie zitten natuurlijk niet te wachten op een storing; zij willen verder produceren voor de klant. Uiteraard is dat ook wat jij wilt. Maar als er een storing is laat je je niet gek maken en zoek je stap voor stap naar de oorzaak. Je kunt van alles tegenkomen: elektrotechniek, meet- en regelsystemen en mechanische, pneumatische en hydraulische installaties. Je werkt veel met PLC’s van Siemens. De operators kennen de installatie, dus je stelt vragen om de oorzaak en oplossing te vinden. Vervolgens zoek je verder en los je de storing op. Kom je er niet uit, dan is er altijd een collega om mee te overleggen. Dat kan je directe collega, manager of productieleiding zijn. In het geval van de PLC’s schakel je indien nodig een gespecialiseerde partner in.
 

Technische ondersteuning en projecten
Je loopt inspectierondes door de fabriek en ziet wat nog beter en efficiënter kan. Werkzaamheden zoals preventief onderhoud en inspecties, systeemwijzigingen en het in bedrijf nemen/ stellen van systemen, pak je ook op. Dat kunnen kleine klussen zijn zoals werkvoorbereiding voor het vervangen van kabels door een onderaannemer. Of grotere projecten zoals het plaatsen van een lichtscherm of nieuwe installatie in bedrijf nemen. Eens in de 6 weken is er een stop-dag en soms een meerdaagse stop. Dan kun je groot onderhoud aan installaties of specifieke projecten uitvoeren.

Jouw welzijn is belangrijk voor ons. Daarom hebben we veiligheidsrichtlijnen waar we ons altijd aan houden. Zo werk je veilig en kun je na een werkdag weer gezond naar huis.

Als Electrical Technician ben je onmisbaar. Jij zorgt dat de coatinglijn blijft draaien. Je voorkomt storingen en lost ze op. Soms heb je 5 storingen op een dag, soms een week lang niet. Dan richt je je op lopende projecten, vervelen hoef je je nooit.

Twee ploegen?
In een 2-ploegensysteem werk je 6 dagen achter elkaar: 3 ochtenddiensten van 6.30-14.30 uur en 3 avonddiensten van 14.30-22.30 uur. Daarna ben je 3 dagen vrij.

Om op een gemiddelde werkweek van 36 uur per week uit te komen, heb je regelmatig 4 in plaats van 3 dagen vrij en worden er jaarlijks een aantal roostervrije dagen ingepland. De nachten na je eerste twee middagdiensten draai je consignatiedienst.

Jouw profiel

 • Afgeronde technische mbo-opleiding, bij voorkeur Elektrotechniek, Industriële Automatisering of Mechatronica, niveau 4. Heb je niveau 3 met veel ervaring? Reageer dan ook.
 • Een paar jaar werkervaring in dit vakgebied.
 • Ervaring met Siemens PLC’s (vereist).
 • Je werkt graag samen met collega’s.
 • Je communiceert goed in het Nederlands en Engels.
   

Jouw team
In het Maintenance Team van de Coating Plant werk je met 15 collega’s. Jullie doel is dat de productie-installaties hun werk doen, goed onderhouden zijn en zo min mogelijk in storing vallen. Aangezien je niet alles kunt voorkomen, gebeurt het dat er toch storingen zijn. Die los je zo snel mogelijk op. Twee van de zes dagen werk je zelfstandig, op de andere dagen samen met een collega ETD’er. Heb je vragen of kom je er niet uit? Je collega’s staan altijd paraat om je te helpen. De sfeer onder je directe collega’s en op de plant is familiaal en iedereen hoort erbij. Logisch dus dat veel medewerkers lang bij Elopak blijven.
 

Ons aanbod

Onze bedrijfscultuur is informeel en open, waarbij er intensief wordt samengewerkt met veel eigen verantwoordelijkheid. Er is ruimte voor eigen ideeën én kritische feedback. Je werkt met gedreven collega’s die je ondersteunen en coachen waar nodig. Want we weten dat je op je best bent wanneer je je thuis voelt. Daarom geven we vertrouwen, vieren we samen de mooie gebeurtenissen en zijn we er voor je als het wat minder gaat. Verder kun je bij ons natuurlijk ook rekenen op:  

 • Salaris tussen de € 4.097,- en € 5.296,- (incl. 27,5% ploegentoeslag).
 • Aantrekkelijke consignatieregeling.
 • 25 vakantiedagen, met de mogelijkheid tot het kopen/ verkopen van 5 extra verlofdagen.
 • Een hele fijne werksfeer en professionele collega’s.
 • Inwerk- en opleidingstraject (zoals Siemens, NEN 3840, IBA).
 • Veel kansen om je te ontwikkelen en door te groeien.
 • Vele extra’s; waaronder initiatieven vanuit het programma Duurzame Inzetbaarheid, fietsregeling, korting op je sportabonnement en een actieve personeelsvereniging.
 • Een goed salaris, op basis van je achtergrond en werkervaring.
 • Een fulltime werkweek van 36 uur.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Pensioenopbouw.
 • 25 vakantiedagen, met de mogelijkheid tot het kopen of verkopen van 5 extra verlofdagen (o.b.v. 36 uur). 
 • De mogelijkheid om functie-gerelateerde opleidingen en cursussen te volgen.
 • Bij Elopak bieden we een scala aan voordelen voor onze medewerkers. Deze omvatten: Korting op sportlidmaatschap, een gezonde kantine, vitaliteitsplan, fietsplan, bedrijfsfysio, flexibele werktijden, laptop en telefoon, collectieve zorgverzekering.
 • Onze personeelsvereniging staat bekend om zijn leuke uitjes en geweldige feestjes;

Is je interesse gewekt? Solliciteer snel of neem contact op om kennis te maken! 

Wil je meer informatie over de functie en/of de afdeling?
App, bel of mail dan naar Fons Platteeuw (Maintenance Manager):
+31 115 682 103 / fons.platteeuw@elopak.com

Stuur bij geen gehoor vooral een berichtje of mail met het verzoek terug te bellen, we komen graag met je in contact!

 

Apply

Application due
30.06.2024
Workplace
Terneuzen, Nederland
Apply for position