Our future
is in your
hands.
Make it real
Chosen be people, packaged by nature

Elopak werd in 1957 opgericht in Noorwegen en is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van duurzame verpakkingen en afvulapparatuur. Wij produceren kartonnen verpakkingen voor melk en sap, maar ook non-food vloeistoffen zoals wasmiddel en zeep. De iconische Pure-Pak® verpakking is een natuurlijke keuze en is bedoeld om het product van de klant ongewijzigd en de wereld ongeschonden te laten.


Een team van maar liefst 2,700 mensen over de hele wereld laat zich leiden door onze visie: "Chosen by people, packaged by nature." Onze medewerkers dragen de beloften Empower, Unite en Accelerate van ons bedrijf uit. Ze maken duurzame verpakkingen die een tastbare impact hebben op de consumptie door eindgebruikers. Over de grenzen slaan we de handen ineen om een natuurlijk en handig alternatief te leveren voor plastic flessen.


Elopak werd in 2021 genoteerd aan de handelsbeurs van Oslo (Oslo Børs). We verkopen meer dan 14 miljard kartonnen verpakkingen per jaar in meer dan 70 landen. Duurzaamheid staat bij ons centraal bij alles wat we doen. We zijn dan ook een trotse deelnemer aan het Global Compact van de VN en sinds 2016 zijn we klimaatneutraal. Ga voor meer informatie naarwww.elopak.com of volg en @Elopak op LinkedIn.

Reliability Engineer Coating

Wat maakt jou trots op je werk? De kansen om te leren, de ruimte om je steeds weer te ontwikkelen? Bij Elopak zit je goed als je meer in je mars hebt, wat je doelen ook zijn. Van plezier hebben in je werk tot groeien in je baan.

Bij Elopak stimuleren we je om een verschil te maken en geven we je de middelen om dat te doen. Dit doe je met echte invloed, een sterk staaltje teamwork en een impact die het leven van miljoenen mensen en onze planeet raakt.

We zijn een team van 2.600 mensen, actief in meer dan 40 landen. We delen de ambitie om duurzame verpakkingsoplossingen te creëren die geen schade toebrengen aan de wereld voor toekomstige generaties. Samen hebben we de kracht om dit te realiseren. Make it Real.

Elopak (Coating Plant) is een extrusie coating plant waar karton gecoat wordt door middel van extrusie, wat inhoudt dat kunststofkorrels worden gesmolten onder druk en temperatuur in de extruders. De plant produceert twee hoofdproducten: PE board voor verse zuivelproducten zoals melk en yoghurt, en barrière board voor producten zoals vruchtensappen die beschermd moeten worden tegen licht en zuurstof om hun versheid te behouden. Het karton wordt aan de binnenzijde gecoat met een laag aluminium of een speciaal polymeer.

Hoe jij bijdraagt in je rol:
Als Reliability Engineer speel je een cruciale rol in het waarborgen van de betrouwbaarheid van machines en productieprocessen door het analyseren en optimaliseren van prestatiegegevens, het identificeren van knelpunten en het implementeren van effectieve oplossingen om de efficiëntie te verhogen. Klinkt dit als een uitdaging? Lees dan snel verder!

Je hoofddoel als Reliability Engineer is het ontwerpen, plannen, implementeren, monitoren en waar nodig aanpassen van een passende, gestructureerde onderhoudsstrategie om zowel op korte als lange termijn de betrouwbaarheid van de technische installaties te verbeteren. Hierbij ligt de nadruk op de productie-installaties en bijbehorende randapparatuur, waarbij je een goed onderbouwd preventief en predicatief onderhoudsprogramma introduceert en onderhoudt, inclusief inspectielijsten en het voorbereiden van investeringsvoorstellen voor vervanging van onderdelen of machines.

Voor de implementatie en uitvoering van deze activiteiten werk je onder andere samen met de Maintenance Manager, Team Coördinator Maintenance en Maintenance Engineer. Naast je eigen kennis en ervaring gebruik je analyses van beschikbare data, input van collega’s binnen en buiten de afdeling, en indien nodig externe databronnen zoals documentatie of specialisten van leveranciers.

Daarnaast analyseer je resultaten en stel je op verzoek passende KPI’s op, met een focus op betrouwbaarheidsverbetering binnen het vastgestelde onderhoudsbudget.

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 • Verbeteren van de betrouwbaarheid van de productie-installatie.
 • Analyseren van veelvoorkomende storingen, formuleren van verbeteracties en coördineren van de uitvoering.
 • Onderhouden van kennis over machines en installaties en van de bijbehorende technische documentatie.
 • Initiëren en coördineren van projecten om de betrouwbaarheid van machines en installaties te verbeteren en de uptime te verhogen.
 • Informeren, instrueren en adviseren van collega’s op vakgebied.
 • Ontwikkelen en implementeren van werkmethodes en procedures.
 • Signalering van risico’s in het kennisniveau en de competenties van het team en voorstellen doen ter verbetering.
 • Naleving en toezicht houden op wettelijke en bedrijfsvoorschriften en procedures op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu.
   

Wat neem je mee?

 • HBO werk- en denkniveau richting werktuigbouwkunde of engineering.
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring.
 • Kennis van productieprocessen en productiemachines.
 • Basiskennis van besturings-, PLC- en meet- en regeltechniek (incl. hydrauliek/pneumatiek en aandrijftechniek).
 • Ervaring met onderhoudsconcepten als FMECA, RCM en ABC criticaliteit

Ons aanbod:
Onze bedrijfscultuur is informeel en open, waarbij er intensief wordt samengewerkt met veel eigen verantwoordelijkheid. Er is ruimte voor eigen ideeën én kritische feedback. Je werkt met gedreven collega’s die je ondersteunen en coachen waar nodig.

Verder kun je bij ons natuurlijk ook rekenen op:

 • Een goed salaris, gebaseerd op je achtergrond en werkervaring.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Pensioenopbouw.
 • 25 vakantiedagen, met de mogelijkheid tot het kopen of verkopen van 5 extra verlofdagen (o.b.v. 36 uur).
 • De mogelijkheid om functie gerelateerde opleidingen en cursussen te volgen.
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.
 • Een scala aan voordelen voor onze medewerkers, waaronder korting op sportlidmaatschap, een gezonde kantine, fietsplan, bedrijfsfysio, flexibele werktijden, laptop en telefoon, thuiswerkplek en collectieve zorgverzekering.
   

Vind je plek bij Elopak.
Elopak is een internationale organisatie en levert verpakkingen voor zuivelproducten en vruchtensappen. Daarnaast zijn we leverancier van complete verpakkingssystemen zoals vulmachines, verpakkingsmaterialen en distributiesystemen. Bij Elopak b.v. werken ruim 500 mensen, verdeeld over twee locaties: de Converting Plant aan de Mr. F.J. Haarmanweg en de Coating Plant (voormalig Elocoat) aan de Osloweg.

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Fons Platteeuw (Maintenance Manager): fons.platteeuw@elopak.com

Is je interesse gewekt?
Als jij energie krijgt van het beheren en optimaliseren van documentatiesystemen, en graag een bijdrage levert aan verbeteringen binnen de organisatie, dan nodigen wij je uit om te solliciteren!
Solliciteer snel of neem contact op om kennis te maken! Tot en met 15 april kun je solliciteren via het recruitmentportal. Voor meer informatie over de functie en/of de afdeling, bel, mail of app met Tessa Verschuren via 06 450 715 73 of tessa.verschuren@elopak.com.
Stuur bij geen gehoor vooral een berichtje of mail met het verzoek terug te bellen, we komen graag met je in contact

Apply

Application due
14.04.2024
Workplace
Terneuzen, the Netherlands
Apply for position