Elopak og GLS etablerer joint venture-selskapet «GLS Elopak» i India

Elopak og GLS har inngått et langsiktig strategisk partnerskap for å levere bærekraftige emballasjeløsninger til forbrukere i India.

Elopak og GLS har inngått et langsiktig strategisk partnerskap for å levere bærekraftige emballasjeløsninger til forbrukere i India.

(28. april 2022) Elopak og GLS har i dag kunngjort etableringen av et joint venture, som de to selskapene skal eie 50 % av hver. Det nyopprettede selskapet GLS Elopak (med hovedkvarter i Gurugram i Haryana i India) vil utnytte ekspertisen, ressursene og nettverkene til Elopak og GLS for å dra fordel av den betydelige etterspørselen blant indiske forbrukere.


Selskapet etableres for å produsere emballasjeløsninger av høy kvalitet for ferske og langtidsholdbare flytende næringsmidler som meieriprodukter, plantebasert drikke, juice, vann og brennevin.


Elopak, en ledende global leverandør av kartongemballasje og fyllemaskiner, tilbyr bærekraftige emballasjeløsninger. Joint venture-selskapet passer godt i Elopaks vekststrategi om geografisk ekspansjon og vil møte den økende etterspørselen etter bærekraftige emballasjeløsninger i India ved å utnytte selskapets lange erfaring og betydelige produktportefølje. Geografisk ekspansjon er et av de fem vekstområdene som Elopak har prioritert for å gjennomføre sin bærekraftige vekststrategi, og for å drive frem omstillingen fra plast til kartong.

Med sitt produksjonssenter ved Rewari i Haryana utenfor Delhi i India blir GLS Elopak den eneste produsenten av fiberbasert emballasje for flytende næringsmidler i delstaten Haryana. Selskapet vil umiddelbart begynne å tilby «roll-fed» aseptisk kartong i ulike størrelser under merket «ALPAK», sammen med lokal kundestøtte. Med tiden vil selskapet introdusere Pure-Pak® kartonger for ferske og langtidsholdbare produkter.


Samarbeidet mellom GLS og Elopak bygger på selskapenes felles engasjement for bærekraft og innovasjon.


Administrerende direktør Thomas Körmendi i Elopak kommenterer: «Vi er glade for å kunne annonsere dette siste, spennende steget på veien mot å realisere vekststrategien vår. India er verdens største meierimarked og har stort vekstpotensial. Samarbeidet med GLS gjør at vi er de første i denne regionen som produserer nyskapende og bærekraftige emballasjeløsninger som beskytter både produktet og miljøet.»


«GLS’ nyskapende produksjonsmetoder og avanserte prosesser er imponerende, og vi ser frem til å samarbeide tett med dem gjennom GLS Elopak for å utnytte denne muligheten til å møte den økende etterspørselen», fortsetter han.


«Vi er glade for å annonsere vårt strategiske partnerskap med Elopak», sier direktør i GLS, Arpit Goyal. Vi har stor tro på at kapasiteten til og synergiene mellom de to organisasjonene, og visjonene ledelsen i begge selskapene har, vil gjøre dette til et ledende selskap innen drikkekartong i India, et selskap med en tilnærming som er både bærekraftig og nyskapende.»


Og han fortsetter: «Gitt vekstpotensialet i India og behovet for alternative emballasjeløsninger, særlig innen segmentene fersk melk og vann, vil GLS Elopak kunne skape store verdier i landet og hjelpe det på andre måter».

Om GLS
GLS Group ble etablert i 1994 og er et bredt forretningskonglomerat med virksomheter i ulike bransjer, for eksempel fleksibel emballasje, drikkekartong, blekk, lim, aluminiumsfolie, «blown film», BoPET-film og lagerstyring.

GLS Group har med årene blitt en av Indias største og mest integrerte emballasjeorganisasjoner.
GLS Group har i flere tiår jobbet med å finne bedre løsninger for å bidra til en bærekraftig og grønnere fremtid. Du finner mer informasjon på www.glsind.com eller ved å kontakte @GLSGroupIndia på LinkedIn.