Our future
is in your
hands.
Make it real
Chosen be people, packaged by nature

Elopak werd in 1957 opgericht in Noorwegen en is een toonaangevende, wereldwijde leverancier van duurzame verpakkingen en afvulapparatuur. Wij produceren kartonnen verpakkingen voor melk en sap, maar ook non-food vloeistoffen zoals wasmiddel en zeep. De iconische Pure-Pak® verpakking is een natuurlijke keuze en is bedoeld om het product van de klant ongewijzigd en de wereld ongeschonden te laten.


Een team van maar liefst 2,700 mensen over de hele wereld laat zich leiden door onze visie: "Chosen by people, packaged by nature." Onze medewerkers dragen de beloften Empower, Unite en Accelerate van ons bedrijf uit. Ze maken duurzame verpakkingen die een tastbare impact hebben op de consumptie door eindgebruikers. Over de grenzen slaan we de handen ineen om een natuurlijk en handig alternatief te leveren voor plastic flessen.


Elopak werd in 2021 genoteerd aan de handelsbeurs van Oslo (Oslo Børs). We verkopen meer dan 14 miljard kartonnen verpakkingen per jaar in meer dan 70 landen. Duurzaamheid staat bij ons centraal bij alles wat we doen. We zijn dan ook een trotse deelnemer aan het Global Compact van de VN en sinds 2016 zijn we klimaatneutraal. Ga voor meer informatie naarwww.elopak.com of volg en @Elopak op LinkedIn.

Quality Engineer

Wat maakt jou trots op je werk? De kansen om te leren, de ruimte om je steeds weer te ontwikkelen? Bij Elopak zit je goed als je meer in je mars hebt, wat je doelen ook zijn. Van plezier hebben in je werk tot groeien in je baan.

Bij Elopak stimuleren we je om een verschil te maken en geven we je de middelen om dat te doen. Dit doe je met echte invloed in samenwerking met jouw team, plus een impact die het leven van miljoenen mensen én de toekomst van onze planeet raakt.

We zijn een team van 2.600 mensen, actief in meer dan 40 landen. We delen de ambitie om duurzame verpakkingsoplossingen te creëren die geen schade toebrengen aan de wereld voor toekomstige generaties. Samen hebben we de kracht om dit te realiseren. Make it Real.

Quality Engineer

Als Quality Engineer ondersteun je de QHSE Manager en werk je nauw samen met verschillende afdelingen en stakeholders. Je bent onderdeel van de afdeling Kwaliteit. De afdeling die verantwoordelijk is voor het waarborgen van de kwaliteit van het (eind)product van Elopak. Dit wordt bereikt door het beheren van het kwaliteitsplan, het uitvoeren van analyses en het beheren van de analyseapparatuur. Daarnaast is de afdeling verantwoordelijk voor het ontvangen en afhandelen van klachten. Op basis van analyses worden verbeterplannen en -acties opgesteld en uitgevoerd. De bezetting van de afdeling bestaat uit: één QHSE Manager, twee Quality Engineers, één Quality Administrator, drie claim handlers, drie QA-medewerkers, HSE en Compliance.

Wat ga je nog meer doen?

 • Leidinggeven aan 3 QA-medewerkers.
 • Het uitvoeren van onderzoek naar aanleiding van kwaliteitsproblemen en/of klachten, het analyseren en interpreteren van de resultaten van het onderzoek, het opstellen van actieplannen ter voorkoming van klachten in de toekomst.
 • Het bespreken van deze plannen met de intern betrokkenen, en vervolgens het (laten) uitvoeren van deze plannen. Hierbij dien je volgens de juiste methode verslag te leggen en de betrokken partijen tijdig te informeren.
 • Het zelf verrichten en het laten uitvoeren van metingen en proeven gedurende het productieproces, en naar aanleiding van de bevindingen voorstellen doen met betrekking tot procesinstellingen en kwaliteitscontrole.
 • Het opstellen van managementrapportages.
 • Bijdragen aan het ‘Elovation’ verbeterprogramma, waaronder het leidinggeven aan verbeterteams.

Wat neem je mee?

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Leidinggevende ervaring.
 • Enkele jaren relevante werkervaring bij een kwaliteitsafdeling in een productiebedrijf.
 • Je bent klantgericht en verliest daarbij nooit de kwaliteit uit het oog.
 • Goed analytisch vermogen gecombineerd met accuratesse.
 • Ervaring met werken in een productieomgeving en in projectteams.
 • In staat om collega’s en (interne) klanten te overtuigen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel schriftelijk als mondeling).
 • Onder tijdsdruk efficiënt en effectief kunnen werken.
 • Flexibiliteit in werktijden en -dagen.
 • Bereidheid om opleidingen te volgen en periodiek te reizen naar het buitenland.

NB: Een psychologisch onderzoek/assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Wat krijg je terug?

 • Onze bedrijfscultuur is informeel en open, waarbij er intensief wordt samengewerkt met veel eigen verantwoordelijkheid. Er is ruimte voor eigen ideeën én kritische feedback. Je werkt met gedreven collega’s die je ondersteunen en coachen waar nodig. Verder kun je bij ons natuurlijk ook rekenen op:  
 • Brutosalaris tussen € 3.850 en € 5.780 op basis van je ervaring;
 • Een contract voor 36 uur per week;
 • 25 vakantiedagen, met de mogelijkheid tot het kopen of verkopen van 5 (extra) verlofdagen;
 • Flexibele werktijden;
 • Laptop en telefoon;
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen, op basis van jouw leer- en ontwikkelbehoefte.

Bij Elopak bieden we daarnaast een scala aan voordelen voor onze medewerkers. Deze omvatten: Korting op sportlidmaatschap, een gezonde kantine, fietsplan, bedrijfsfysio, flexibele werktijden, laptop en telefoon en collectieve zorgverzekering.

Vind je plek bij Elopak.

Elopak is een internationale organisatie en levert verpakkingen voor zuivelproducten en vruchtensappen. Daarnaast zijn we leverancier van complete verpakkingssystemen zoals vulmachines, verpakkingsmaterialen en distributiesystemen. Bij Elopak b.v. werken ruim 500 mensen, verdeeld over twee locaties: de Converting Plant aan de Mr. F.J. Haarmanweg en de Coating Plant (voormalig Elocoat) aan de Osloweg

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Dean Verhoeff (QHSE Manager): dean.verhoeff@elopak.com / 06-45638689.

Is je interesse gewekt?

Als jij energie krijgt van het waarborgen en optimaliseren van onze kwaliteit, en graag een bijdrage levert aan verbeteringen binnen de organisatie, dan nodigen wij je uit om te solliciteren!

Solliciteer snel of neem contact op om kennis te maken! Tot en 30 april kun je solliciteren via het recruitmentportal. Voor meer informatie over de functie en/of de afdeling, bel, mail of app met Tessa Verschuren via 06 450 715 73 of tessa.verschuren@elopak.com.

Stuur bij geen gehoor vooral een berichtje of mail met het verzoek terug te bellen, we komen graag met je in contact!

Apply

Application due
30.04.2024
Workplace
Terneuzen, Netherlands
Apply for position